+ 34 981 508 142

I XORNADAS APÍCOLAS DE FORMACIÓN E DIVULGACIÓN DA APICULTURA .-PROGRAMA DEFINITIVO

 

Coincidindo co «Certame Xantar» en EXPOURENSE, o 4 e 5 de febreiro desenvólvense as I XORNADAS DE FORMACIÓN E DIVULGACIÓN DA APICULTURA, organizadas pola Delegación en Ourense da Asociación Galega de Apicultura-AGA.
O programa consta das seguintes charlas e temas:


Programa 4 e 5 de febreiro 2017 (DEFINITIVO 31 1 17)

Sábado 4

- 10:00 a 11:00 Recollida de credenciais.
- 11:00 Presentación.
- 11:05 Recursos vexetais para as abellas e flora de interés apícola.
M. Carmen Seijo Coello e M. Shantal Rodríguez Flores. (Facultade de Ciencias-Universidade de Vigo).
- 12:15 Primeiros auxilios no apiario.
Sara Rodríguez Rivas. (Médico de Urxencias no CHOU)
- 12:50 Mel de Galicia e cata de meles.
María de Diego Roldán e Beatriz Ríos Cebreiros (Técnicos IXP Miel de Galicia)
- 14:15 Showcooking –Cociñando con mel.
Oscar García Rodríguez (Cociñeiro).
*Degustación: xamón Coren Selecto, Vino Alberte (Ribeiro),
*Entrante:
Tosta de Arzúa con cebola caramelizada en mel, piquillo e noces.
*Prato principal:
Costela de porco asada ao mel con patacas as finas herbas.
*Postre ou sobremesa:
Copa de xelatina de cítricos e mel con trufa de chocolate e mascarpone.
- 16:00 Presentación, Erika mel en Etiopía.
Lisette Zewuster (Apicultora. Consultora en desenrolo)
- 16:30 Charla-mesa redonda: «A miña experiencia cas colmeas».
A colmea, as súas medidas, funcionalidade, fondos sanitarios..
-Moderador: José Manuel Álvarez Estévez (Apicultor)
- Juan R. Gentil (Apicultor) (Lusitana)
- Lisardo Domínguez Rodríguez (Apicultor) (Paso da colmea fixista a movista).
- 17:30 Aplicacións terapéuticas dos produtos da colmea.
José Seoane Castro. (Apiterapeuta)
- 18:45 Enfermidades da colonia de abellas.
(Gonzalo Calvo Díaz / veterinario de AGA. Juan R. Gentil (Apicultor) . (Uso ácido oxálico)
Gonzalo Calvo (veterinario)(Uso checkmite)


Domingo 5

- 11:00 Comercialización do mel.
Suso Asorey. (Portavoz de AGA)
- 12:00 A velutina veu para quedar, coñécea.
Laura García Saez. (Asesora xurídica de AGA).
- 13:00 Clausura e entrega de diplomas de asistencia.
Inscripción: 10 € socios de AGA. 20 € non socios. A ingresar en:
ES02 2080 0348 38 3000018210
(Credencial de asistencia as xornadas-incluido Showcooking. Unha invitación para un acompañante o 18º Salón Internacional de Turismo Gastronómico". Diploma de asistencia).
Límite 50 plazas
Contacto: trasalba@gmail.com / 616743166 Susana González Rodríguez (Delegada en Ourense AGA)
Degustacións no Stand da Asociación Galega de Apicultura
Meles con Queixos (Denominacións de Orixen)
- Mércores 1 20:00 (D.O. Queixo Arzúa-Ulloa)
- Xoves 2 20:00 (D.O. Queixo de Tetilla)
- Venres 3 20.00 (D.O. Queixo do Cebreiro)

 


Voltar