+ 34 981 508 142

Iniciación á apicultura - Diversificación da economía rural

Organiza: Sindicato Labrego Galego
Datas: Domingos dende marzo ata outubro de 2014
Lugar: A Estrada
Prezo: Gratuito
   
Diversificación da Economía Rural - Curso de Iniciación a Apicultura
 
Imparte: Miguel Méndez
Organiza: Sindicato Labrego Galego
 
O curso ten unha duración de nove días, un domingo ó mes dende marzo ata outubro, en horario de 10 a 14 h. O primeiro día, domingo 16 de marzo, será no local do SLG de A Estrada, Rúa Grabin, 1 Baixo.
 
Para inscricións chamar ó Sindicato Labrego Galego no telefono 986 573 232.


Programa:

  • Primeiro día: 16 de marzo

    • As abellas e o medio ambiente: polinización

    • Apicultura. Apicultura en Galicia: tradición e modernidade

    • As abellas. O enxame. A vida do enxame ao longo do ano.

  • Segundo día: 6 de abril

    • A comida das abellas: As flores, o néctar o pole e o propole.

    • Instalación do apiario. Factores a ter en conta.

    • Prácticas: Observacións da floracións, visita a colmea. para observar a súa evolución, colocar alzas.

  • Terceiro día: 4 de maio

    • A casa das abellas: A colmea, partes da colmea, o panal.

    • Os abelleiros, equipo e utensilios, manexo do afumador.

    • Calendario de traballos do apicultor ao longo do ano.

    • Prácticas: Visita a colmea e colocación de alzas

  • Cuarto día: 8 de xuño

    • Multiplicación do apiario: recollida de enxames, formación de núcleos

    • Prácticas: División de colmeas

  • Quinto día: 6 de xullo

    • Sanidade apícola: Principias parásitos que afectan as abellas.

    • Prevención de doenzas.

    • Control de enfermedades. Desinfección.

    • Prácticas: Visita a algún apiario sospeitoso de padecer algunha doenza: Loque, varroa …

  • Sexto día: 3 de agosto

    • Produtos das abellas. Os distintos produtos das abellas: calidades e cualidades

    • Prácticas: Visita a apiarios dos alunnos, apiarios antiguos da zona e visita a colmea

  • Sétimo día: 14 de setembro

    • A esmelga, local de extracción do mel, equipamento do local.

    • Prácticas: Colleita do mel. Extracción. Decantación.

  • Otavo día: 28 de setembro

    • Comercialización do mel. Distintos modelos

    • Práctica: Envasado e etiquetado do mel

  • Noveno Día: 18 de outubro

    • Pequeño viaxe apícola


Documentación:

Programa curso apicultura SLG 2014


Voltar